Kayıtlar

Şubat, 2025 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Uygulanan tüm GPO’leri temizlemek

Domain’den çıkardığınız bir bilgisayarda eskiden kalan GPO’ları temizlemek için: Local administrator yetkisine sahip bir kullanıcı ile aşağıdaki işlemleri yapın. Registry’deki bu anahtarların adını değiştirin (sonuna .old koyabilirsiniz) HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies C:\WINDOWS\security\Database\ secedit.sdb  dosyasının adını değiştirin (sonuna .old koyabilirsiniz) Registry’den Group Policy tarihçesini silin.  http://support.microsoft.com/kb/201453 DEL /S /F /Q “%ALLUSERSPROFILE%\Application Data\Microsoft\Group Policy\History\*.*” komutu ile indirilen GPO objelerini silin. Gpupdate /force komutunu çalıştırın. Bilgisayarınızı yeniden  başlatın. Daha önceden kalan Group Policy ayarları temizlenmiş olacaktır.

Dosya formatının varsayılan program olarak açılmaması

Profil bozulmalarından dolayı bilgisayarda var olan dosyalar varsayılan programlar ile açılmıyor ise aşağıdaki işlemi yapmanız yeterlidir. regeditin bir yedeğini almayı unutmayın ne olur ne olmaz... HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts registry da bulunan dosya uzantısını silin  tekrar dosyayı açmak istediğiniz de size yine program soracak ve seçtikten sonra varsayılan olacaktır.

Domaindeki Bilgisayarın Adını Uzaktan Değiştirme

  - Aşağıdaki Komutu bilgisayarınızda yönetici olarak çalıştırın. - Komuttaki belirttiğim yerleri kendi domain yapınıza göre doldurun. - Komutu çalıştırın. Gelen Soruya (y) deyin.. netdom renamecomputer Eski_PC_Adı /newname: Yeni_PC_Adı /userd: Domain Name \ Domain_Admin_Yetkili_User /passwordd: Parola   /reboot:10 Hepsi bu kadar...