Kayıtlar

Ekim 6, 2017 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Domain Controller Replikasyon Force

repadmin /syncall /AdeP   komutu ile tüm AD bölgesindeki Domain Controller’larınızı force ederek replike edebilirsiniz. Komutun açılımları; / A (ll partitions) P (ush) e (nterprise, cross sites) d (istinguished names) Ayrıca aşağıdaki komut setleri ile Configuration,Schema,Partitions bölümlerini replike edebilirsiniz; repadmin /syncall /APed dc=domain,dc=com   -  Directory partition repadmin /syncall /APed cn=configuration,dc=domain,dc=com   -  Configuration Partition repadmin /syncall /APed cn=schema, cn=configuration,dc=domain,dc=com   - Schema Partition Belirli bir DC’yi bütün replikasyon partnerları ile replike etmek içinse; repadmin /syncall dst-dc01 dc=contoso,dc=com /d /e / a komutunu kullanabilirsiniz.

Domain Controller Health Checks

Dcdiag.exe /v >> c:log_dcdiag.txt  İşlem herzaman size DC'lerin ve / veya servislerin sorunları ile ilgili bilgi verecektir. yani bir ormandaki etki alanı denetleyicilerinden birinin veya tümünün durumunu çözümler ve sorunun giderilmesine yardımcı olmak üzere sorunları raporlar. Repadmin /showreps >> c:log_rep_gc.txt Replikasyonların başarılı yada başarısız olduğu bilgisini verecektir .GC rolüne sahip DC'ler hakkında daha fazla bilgi alınabilir. repadmin /replsum /errorsonly >> c:log_repadmin_error.txt Komut ile  replikasyon sorunu yaşayan DC  hakkında bilgiler öğrenilebilir. Dcdiag /test:dns Komutu ile etki alanı denetleyicilerinin DNS sağlık durumunu gürüntülenebilir.

AD Powershell Komutları

iŞE YARAR AD POWERSHELL KOMUTLARI Add-Computer -DomainName SYSTEM –OUPath “OU=Computers,dc=system,dc=local” -Credential “system\administrator”; Restart-Computer  PC'yi Domaine almak için kullanılır. Add-ADGroupMember TEST –Members deneme  Deneme  isimli kullanıcıyı, TEST     grubuna üye yapmak için   Unlock-ADAccount -Identity hakandogan  hakandogan (sam account) hesap kilidini açar. New-ADUser -Name "Hakan Dogan" -OtherAttributes @{'title'="Consultant";'mail'="hakandogan@kabahor.com"}   hakan dogan isimli yeni kullanıcı yaratıp,ünvan (title) consultant olarak ,eposta adresi olarak hakandogan@   kabahor.com atar. Set-ADUser -Identity hakandogan -Replace @{title="System  Admin";mail="hakandogan@kabahor.com"}   hakandogan kullanıcının ünvanını system admin ve eposta adresini hakandogan@ kabahor.com olarak düzenler. Search-ADAccount –AccountExpired       Expire olmuş accountları lis