Kayıtlar

Temmuz 2, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Juniper Switchlerde MAC Adresinden Cihaz Tespit Etme

Ağ üzerindeki bir clientın ip yada mac adresini biliyor fakat switch üzerinde hangi portta olduğunu bilmiyorsak  switch'e  telnet yada ssh yardımı ile bağlanıyoruz.  Öncelikle Cihazın IP adresini biliyor isek aşağıdaki komu ile MAC adresini öğreniyoruz. show arp | match 192.168.200.250 komut çıktısı aşağıdaki gibidir. 00:61:67:64:6f:c8  192.168.200.250        192.168.200.250                 vlan.200              none MAC Adresini öğrendikten sonra bu MAC adresinin Switch'in hangi portuna bağlı olduğunu öğreniyoruz. Onun içinde aşağıdaki komutu kullanıyoruz. show ethernet-switching table | match  00:61:67:64:6f:c8 komutun çıktısı aşağıdaki gibidir. VLAN200             00:61:67:64:6f:c8   Learn          0 xe-5/0/9.0 Bu şekilde switch üzerinde 9 numaralı port üzerinde olduğunu tespit etmiş olduk.

Juniper Switchlerde Yeni Kullanıcı Oluşturma

Cihaza giriş yaptıktan sonra Junos komutlarını çalıştırabilmek için CLI yazıyoruz ve junos komutlarını yüklemiş oluyoruz. root#  cli root@> Daha sonrasında yapacağımız işlem konfigrasyonu etkileyen bir işlem olduğu için cihazı  configure  komutu ile config moda alıyoruz. cli>  configure [edit] root@# Sıra geldi kullanıcı açma işlemine aşağıdaki komut ile kullanıcı ve şifresini belirliyoruz. root@#  set system login user  hakan  authentication plain-text-password New password:  password Retype new password:  password Açığımız kullanıcıya admin hakkı vermek içinde; root@#  set system login user  hakan  class super-user Tüm bu işlemlerden sonra yaptığımız değişikliği kaydetmek için; root@#  commit komutu ile konfigürasyonumuzu kaydediyoruz.

Juniper Switchlerde Banner Oluşturma

Juniper Switch ve Routerlar da login ekranları için nasıl banner oluşturulacağını göstereceğim. Bu iki  ekran içinde cihaz yapılandırmalarını aşağıdaki komutlar ile yapabilirsiniz. 1 -) Login Ekranı  root@EX4200# set system login message “ Uyari: Bu cihaz X firmasının  demirbaşıdır ve her turlu yetkisiz erisim yasaklanmistir. Tum aktiviteler loglanmaktadir. Yetkisiz erisim ve guvenlik ihlalleri halinde disiplin ve hukuk surecleri baslatilacaktir  ” 2-) Login Olduktan Sonra   Bu ekran ise login olduktan sonra yani kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıktan sonra gösterilmesini istediğimiz bannerdır. root@EX4200# set system announcement  “ Uyari: Bu cihaz X  firmasının demirbasidir ve her turlu yetkisiz erisim yasaklanmistir. Tum aktiviteler loglanmaktadir. Yetkisiz erisim ve guvenlik ihlalleri halinde disiplin ve hukuk surecleri baslatilacaktir  ” Uyarı olarak düz bir metin yazabiliriz yada  \n komutu ile  yazı alt satıra kaydırarak daha şekilli bir bannerların oluşması

vCENTER This Host Currently Has No Management Network Redundancy Hatası

Resim
Datacenter’ı seçip sağ tuş edit setting sekmesinden ,  Vsphere HA altında advanced options sekmesine gelin. Bu alan boş gelecektir. Aşağıdaki değerleri uygun yerlere yazdıktan sonra esx hostunuzu  reconfigure for vsphere HA sekmesiyle güncelleyin. Option : das.ignoreRedundantNetWarning Value : true Hatanın gitmiş olduğunu göreceksiniz.