Roaming Profile

Roaming profil domain içinde herhangi bir bilgisayarda kullanıcılarımız için ayarladığımız özel bir profil türüdür.
Kullanıcı kendi profilindeki özel klasör ve ayarları (Desktop.Belgelerim,Resimlerim vs.. gibi ), domain içerisinde nerede oturum açarsa açsın, oturum açtığı bilgisayarda da aynı ayar ve dosyaları görecektir. Profiline kaydettiği kullanıcı ayarı ve klasörleri oturum kapatılırken server’a otomatik olarak upload edilir. Farklı bir bilgisayara geçtiğinde ise tekrardan download edilir. Biz bu profil türüne dolaşım yapan profil yani roaming profil diyoruz.
Böyle bir profil oluşturmak için öncelikle server tarafında profil kayıtlarının tutulacağı yeni bir klasör yaratıp full paylaşım veriyoruz. Profilimizin upload ı bu klasör içerisine yapacaktır.
NOT: Paylaşım verilen klasörün içerisini yetkisi olmayan hiç kimse görüntüleyemez.

Daha sonra administrative tools daki Active Directory User and Computers bölümüne girip roaming profil path ini yazacağımız özel kullanıcımızı seçiyoruz. Kullanıcımızın özel olmasının sebebi şudur; Eğer biz bu profile domainde rasgele yaparsak server tarafında hem dosya yoğunluğu hem de networkte büyük bir trafik oluşur. Bu nedenle özel kullanıcılara yapılması tavsiyemdir.
Active Directory Users and Computers bölümünde seçtiğimiz kullanıcının özelliklerine tıklıyoruz ve profile tabını açıyoruz.

Profile Path kısmına; \\server\paylaşımismi\%username% yazıyoruz. OK tıklayıp çıkıyoruz.Artık roaming profilimizi oluşturduk.Bu ayarlarımızdan sonra kullanıcımız nerede oturum açarsa açsın profile kendisi ile beraber dolaşacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ping Komutu ve CMD komutları

Uzak Masaüstü Bağlantı (RDP) Kısayol Oluşturma

hiberfile ve pagefile.sys dosyaları nedir nasıl silinir?