Active Directory’de Toplu Kullanıcı Nasıl Açılır?

Active Directory’ye birkaç kullanıcı eklemeyi tek tek yapabilirsiniz fakat kullanıcı sayınız fazla ise, yeni kurulan bir departman bulunuyorsa bu işlem tek tek yapılmaz  ya da en azından yapılması önerilmez. Bu yazıda birden fazla kullanıcıyı AD’de nasıl oluşturabileceğimize bakacağız.
1) Programı indirmek için linkine tıklayalım. Programın çalışabilmesi için .Net Framework 3.5 gerekmektedir. Yüklü değilse yükleyelim. İndirdiğimiz zip dosya içindeki CreateADUsers.exe uygulamasını çalıştıralım.
2) Aşağıdaki bilgilere bağlı olarak kullanıcılarımızı  oluşturacağız.
 Domainimizin adı kabahor.net kullanıcılarımızı Yeniler OU’su altıdan oluşturacağız. Bunun için Domain (NetBIOS Name) bölümüne kabahor, Domain (Distinguished Name) bölümüne kabahor.net User OU bölümüne  Ou=Yeniler;DC=kabahor;DC=net yazıyoruz. User Account Details bölümünden Multiple Accounts’ı seçiyoruz. User Prefix olarak User Starting Index olarak 1 Quantity olarak 10 yazıyoruz.
Bu sayede User1’den User10’a kadar 10 kullanıcı oluşturulacak. Password Never Expires ve User Cannot Change Password kutucuklarını isteğe göre dolduralım.
Password Vaule Details bölümünden Static Password‘u seçip oluşturulacak tüm kullanıcılar içinPassword bölümünde belirttiğimiz parolanın verilmesini sağlayabiliriz veya Random Password seçeneği ile oluşturulacak tüm kullanıcılar için rastgele parolalar verilmesini sağlayabiliriz.
File Details bölümündeki Store Username and password details in text file kutucuğunu doldurarak oluşturduğumuz kullanıcı adı ve parolaların C sürücüsünde Accounts.txt dosyasına kayıt edilmesini sağlayabiliriz.
Create Users butonu ile kullanıcı oluşturma işlemini gerçekleştirelim.

Resim-1




Resim-2
Kullanıcı oluşturma işlemi tamamlandı.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ping Komutu ve CMD komutları

Uzak Masaüstü Bağlantı (RDP) Kısayol Oluşturma

hiberfile ve pagefile.sys dosyaları nedir nasıl silinir?