Uzak Masaüstü Bağlantı Sorunu

8 Mayıs tarihinden sonra Windows Update yaptıysanız Remote Desktop bağlantısı yapmak istediğinizde aşağıdaki gibi bir hatayla karşılaşabilirsiniz;




Hatadaki linke baktığınızda Microsoft tarafından 8 Mayıs tarihinde CVE 2018 0886 CredSSP güncelleştirmesinin yayınlandığını görebilirsiniz. Sorunun sebebi bu güncellemeden kaynaklanmaktadır. Sorunun çözümü için aşağıdaki işlemleri yapmamız gerekiyor:

1. Yöntem :

Computer sağ tıklayıp özelliklere gelmeniz gerekiyor. Sonrasında Remote Settings ayarına gelip seçili olan “Allow connections only from computers running Remote Desktop with Network Level Authentication (recommended)” seçeneğini kaldırmamız gerekiyor.


2. Yöntem :

- Başlat çubuğuna cmd yazın ve çıkan komut istemine sağ tuş tıklayarak "Yönetici Olarak Çalıştır" ı seçin eğer bu şekilde çalıştırmazsanız reg komutu uygulanmaz.

- Açılan cmd ekranına aşağıdaki komutu yazın ve enter tuşuna basarak çalıştırın.

REG ADD HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System\CredSSP\Parameters /v AllowEncryptionOracle /t REG_DWORD /d 2

İşlem tamamlanmasının ardından Uzak masaüstünde yaşadığınız CredSSP Oracle sorunu çözülecektir.


3. Yöntem:

  1. Windows+R tuşlarına basarak çalıştırı başlatın.
  2. gpedit.msc yazın ve enter e basınız.        
  


  1. Açılan ekrandan sırasıyla Bilgisayar Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Sistem > Kimlik Bilgileri Yetki Aktarımı yolunu takip edin.



  1. Ardından Kimlik Bilgileri Yetki Aktarımı yazısına çift tıklayarak ilk olarak değeri Etkin, ardından aşağıdaki seviye değerini ise Savunmasız veya Vulnerable olarak ayarlayın ve Uygula deyin.


Bu işlemlerden sonra uzak masaüstü bağlantılarında Oracle CredSSP hatası almayarak bağlantı gerçekleşecektir.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ping Komutu ve CMD komutları

Uzak Masaüstü Bağlantı (RDP) Kısayol Oluşturma

hiberfile ve pagefile.sys dosyaları nedir nasıl silinir?