DHCP Server Konsol Simgeleri Ne Anlama Gelir

DHCP server da kullanılan simgeler ne anlama geliyor;


   Konsolun sunucuya bağlanmaya çalıştığı anlamına gelir.

  Benzer şekilde, bir simge kırmızı daire ve üst üste binmiş bir “X” ile kullanıldığında  DHCP’nin sunucuya olan bağlantısını kaybettiği anlamına gelir.
 DHCP sunucusu konsola eklendi.
 DHCP sunucusu, konsolda bağlı ve aktif.
  Ağınızda kullanmak için Active Directory’de DHCP sunucusu bağlı, ancak yetkili değil.

  DHCP sunucusu bağlandı, ancak geçerli kullanıcı, sunucuyu yönetmek için yönetici kimlik bilgilerine sahip değil.
DHCP sunucusu uyarısı. Sunucu kapsamları için kullanılabilir adresler yüzde 90 veya daha fazla kiralanmış ve kullanımda. Bu, sunucunun istemcilere kiralamak için mevcut adreslerden neredeyse tükendiği anlamına gelir.
    DHCP sunucusu uyarısı. Sunucu kapsamlarından hiçbir adres mevcut değildir, çünkü kullanım için ayrılan adreslerin maksimum değeri (yüzde 100) şu anda kiralanmıştır. Bu, istemcilerde kiralayamadığı veya hizmet veremediği için ağdaki DHCP sunucusunun bir başarısızlığını temsil eder.
Scope ve superscope aktiftir.
Scope ve superscope pasif.
 Scope veya superscope uyarısı. Scope uyarısı: scobun IP adreslerinin yüzde 90’ı veya daha fazlası kullanılır / rezerve edilmiştir. Superscope uyarısı: Superscope’un içindeki herhangi bir kapsamın bir uyarısı varsa, superskopun bir uyarısı vardır.
Scope veya superscope uyarısı. Scope uyarısı: Tüm IP adresleri DHCP sunucusu tarafından tahsis edilmiştir ve kullanımdadır. Daha fazla istemci, DHCP sunucusundan IP adresi alamaz, çünkü ayrılacak IP adresi yoktur. Superscope uyarısı: Superscope’ta yer alan en az bir kapsam, DHCP sunucusu tarafından tahsis edilen tüm IP adreslerine sahiptir. Hiçbir müşteri, yüzde 100 ayrılan kapsamda tanımlanan aralıktan bir IP adresi edinemez. Superscope içindeki diğer kapsamlar mevcut adresler içeriyorsa, DHCP sunucusu bu kapsamdaki adresleri tahsis edebilir.
Aktif kiralama listesini içeren klasör.

 Etkin kiralama: Bu adres DHCP sunucusu tarafından kiralanamaz.
Süresi dolan kiralama: bu adres DHCP sunucusu tarafından kiralanabilir.
  Etkin kiralama, DNS dinamik güncellemesi beklemede. Bu adres DHCP sunucusu tarafından kiralanamaz.
Aktif rezervasyon kirası: bu adres ayrılmış bir IP adresinde aktif bir kiralamadır. Bu IP adresi, DHCP sunucusu tarafından kiralanamaz.
   İstemci bir uzaktan erişim sunucusu üzerinden bağlanıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ping Komutu ve CMD komutları

Uzak Masaüstü Bağlantı (RDP) Kısayol Oluşturma

hiberfile ve pagefile.sys dosyaları nedir nasıl silinir?