Windows'ta Windows.old Klasörü Silme

 Windows.old klasörü işletim sisteminizde güncelleme veya yeni bir kurulum yaptığınızda eski Windows dosyalarının yedeklenerek ayrı bir klasöre aktarılmasıyla oluşmaktadır. Windows.old klasörünün sisteminiz için bir zararı bulunmamaktadır. Ancak eski sisteme ait güncelleme dosyalarının boyutlarından dolayı diskinizde yer kapladığı alan büyük boyutlarda olabilmektedir. Yer açmak adına bu klasörü silmek isteyebilirsiniz. Genellikle sistemler C: diskine kurulduğu için bu klasörü C diskinde görebilirsiniz. Windows sürümünüzü eski sürüme geri döndermeyi düşünmüyorsanız o zaman Windows.old klasörünü silerek sisteminizde yer açabilirsiniz. Windows.old klasörünü normal olarak üzerine sağ tıklayarak sil seçeneği ile silemezsiniz. 


Disk temizleme aracıyla Windows işletim sisteminizde Windows.old klasörünü silerek kolaylıkla yer açabilirsiniz. 


- Bilgisayarım (Bu bilgisayar) içerisine giriş yapın. C diskini bulun ve simgesine sağ tıklayarak Özellikler seçeneğine tıklayın.



- C diskinin özellikleri içerisinde genel sekmesi altında bulunan Diski Temizle butonuna tıklayın.


- Disk temizleme penceresi açılınca Sistem dosyalarını temizle butonuna tıklayın.



- Diskinizin durumuna göre bir süre sonra disk taraması bitince karşınıza temizlenecek içerikle ilgili detaylı bilgi içeren bir ekran karşılayacak. Buradaki tüm seçenekleri seçerek Tamam butonuna basarak C: diski üzerindeki Windows.old ve gereksiz tüm geçici dosyaları siliyoruz.

- Windows.old klasörünü silmeniz için yapmanız gereken işlem bu kadar.

Komut satırı yardımıyla silmek için aşağıdaki yönteme başvurabilirsiniz. 



Not: Birden fazla yükleme ve güncelleme işlemi sonrası sistemin kurulduğu klasörde ekstra olarak Windows.old.000, Windows.old.001, Windows.old.002, vb.. gibi klasörlerde oluşabilmektedir. Bu klasörleri silmek için yapmanız gereken yukarıda ki işlemlerle aynıdır.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ping Komutu ve CMD komutları

Uzak Masaüstü Bağlantı (RDP) Kısayol Oluşturma

hiberfile ve pagefile.sys dosyaları nedir nasıl silinir?