KMS Lisanslama Hataları, Nedenleri ve Çözümleri

KMS lisanslama işlemi yapılırken en sık karşılaşılan hata kodları, nedenleri ve çözümleri aşağıdaki gibidir.

  • 0xC004F039: İstemcinin KMS sunucusuyla bağlantıya geçemediği durumdur. Sunucu ile istemci arasındaki bağlantılar ve portlar kontrol edilmelidir.

  • 0x80070005: Sistemde yönetici olmayan bir kullanıcı tarafından lisanslama yapılmaya çalışıldığı zaman bu hatayla karşılaşılır. İstemci tarafında komutların User Access Control (Kullanıcı Erişimi Denetimi) yükseltilmemiş komut satırından işlem yapıldığı anlamına gelir. İşlem yapabilmek için Command Prompt (Komut Satırı) sağ tıklanıp Run As Administrator (Yönetici Olarak Çalıştır) seçilir. Daha sonra komutlar kullanılarak istenilen işlemler gerçekleştirilebilir.

  • 0xC004F035: KMS için uygun olmayan bir işletim sisteminden lisanslama yapılmaya çalıştığı durumdur. Çözüm olarak KMS ile uyumlu bir işletim sistemine yükseltme yapmak gerekebilir.

  • 0xC004F059: İstemci için BIOS güncellemesi gerektiği durumdur. Lisanslama yapılabilmesi için ilgili istemcinin BIOS güncelleştirmesinin yapılması gerekir.

  • 0xC004F042: İstemci işletim sisteminin deneme sürümü olduğu durumdur. Hatanın çözümü için istemciye Microsoft tarafından sağlanan resmi bir işletim sisteminin kurulumu gerekir.

  • 0xC004F065: istemci işletim sisteminin orijinal olmadığı durumdur. Hatanın çözümü için istemciye Microsoft tarafından sağlanan resmi bir işletim sisteminin kurulumu gerekir.

  • 0xC004F069, 0xC004F06C: KMS sunucusu ile istemcinin zaman ayarları uyuşmadığı durumdur. KMS sunucusu ve istemcinin zaman ayarları kontrol edilip uyumsuzluk düzeltildiği taktirde sorun çözülecektir.

  • 0x8007232A, 0x8007232B, 0x8007251D: Bu hata mesajlarıyla DNS ile ilgili bir sorun olduğunda karşılaşılır. Çözüm için ağ bağlantıları ve sunucu isminin doğru yazıldığı kontrol edilir. Eğer çözülmezse DNS sorunu olup olmadığına bakılır.

  • 0xC004F074: KMS sunucusuna ulaşılamadığı zaman bu hata alınır. Ayrıca zaman aralığı uyuşmazlığı durumlarında da bu hata kodu ile karşılaşılır. Bu hata kodu alındığı zaman lisanslama yapılmak istenen bilgisayarın KMS sunucusuna eriştiğinden emin olunmalı ve istemci zaman bilgisinin sunucu ile aynı olup olmadığı kontrol edilir.
İyi Çalışmalar...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ping Komutu ve CMD komutları

Uzak Masaüstü Bağlantı (RDP) Kısayol Oluşturma

hiberfile ve pagefile.sys dosyaları nedir nasıl silinir?